om DMKB

DMKB  blev stiftet d. 24/2- 2014.

Klubben er stiftet af Fonden Ring Djursland Motorsport, og en håndfuld “gamle” officials fra Ring Djursland.

Klubben DMKB er klubben for det grå guld, der menes hermed ikke at vi ikke vil have ungdomsmedlemmer tvæt imod, men at vi i vor stræben på at arrangere løbene på Ring Djursland, mener at det er vigtigt at have erfaringen med, den kan man ikke købe sig til. Der har de senere år været en del uro omkring afviklingen af motorløbene på Ring Djursland, som vi var nødt til at stoppe en gang for alle. DMKB er også stiftet på baggrund heraf, vi ville miste en del kunder og officials, hvis vi havde fortsat samarbejdet med den gamle klub.

DMKB er den nyeste klub i Danmark, men vi håber at vi vil blive toneangivende i dansk motorsport, både på bane, men også i andre grene af motorsporten. DMKB er klubben for fremtiden.

DMKB søgte om optagelse i DASU i 2014, denne optagelse var også med på DASU´s repræsentantskabsmøde d 22/11, men på trods af at klubben opfyldte alle krav til optagelse, og at det er kutyme at DASU´s bestyrelse siger god for en ny klub, var der medlemmer i bestyrelsen der har set en ny klub på Djursland som noget meget skidt. (men når man ikke kan samarbejde er det jo ny klub, eller anden klub). DMKB fik ikke chancen til at forsvare sig på mødet, vi blev ikke indbudt. På mødet var der også negative vibrationer fra den gamle klub, som forventet.
Vi prøvede at søge igen i 2018 om optagelse men vi blev heller ikke optaget denne gang.  Da de samme personer ikke mener at vi bør optages, på trods af at vi alle sammen i klubben kun vil det bedste for motorsporten. 
Så indtil videre har vi stadig en aftale med SMOK Skanderborg der vil stå som sportslig ansvarlig over for DASU, denne aftale gælder pt. til udgangen af 2022, hvis DMKB ikke bliver optaget, da vi vil prøve igen.
Vi overvejer også at få klubben optaget i et andet EU land, så kan vi godt nok ikke lave de samme arrangementer, men måske nogle andre man ikke ser i DK.

Ellers fortsætter det gode arbejde på Ring Djursland med DMKB og SMOK Skanderborg, lige som det vil blive i 2022.

 DMKB´s

Klublokale er på „Ring Djursland”, der har adressen:

AMU-Centervej 2
8560 Kolind.

DMKA, der før i tiden arrangerede løb på Ring Djursland (bl.a. EM i rally-cross og asfaltrace-DM i årene 77 – 82), har siden 1998 arrangeret løb på Ring Djursland, og fra 2004 sammen med Fonden Ring Djursland Motorsport, men er nu i 2014 afløst af DMKB.

Fonden ”Ring Djursland Motorsport” har flere formål bl.a.,at få økonomisk sikkerhed til arrangementerne på Ring Djursland, at sikre en total renovering af banen, at udbrede motorsporten fortrinsvis på Djursland, også kart sporten. Formålet er at få det hele op i et højere gear.

Fonden ” Ring Djursland Motorsport” skrev i 2004 en flerårig kontrakt med tidligere ejer af banen Amu-Djursland, vedrørende alle motorløb på Ring Djursland. Så fonden kunne fortsætte den store renovering som blev sat i gang i 2004.

Lige siden har fonden  renoveret og forbedret Ring Djursland, sikkerheden på banen har fået et ordentligt løft, og der arbejdes stadig på endnu mere sikkerhed, og endnu flere forbedringer.

Der er fra 2004 og til i dag investeret ca. 4,4 millioner på banen.

I 2007 udgav fonden også bogen om Ring Djursland “En udfordring for alle” skrevet af forfatter Morten Alstrup. Du kan se mere om bogen under fanen Ring Djursland.

I 2014 stod Fonden ” Ring Djursland Motorsport ” og DMKB for motorløbene.

Fra 2015 til 2021 stod Fonden Ring Djursland Motorsport og DMKB  for løbene på Ring Djursland, men i samarbejde med SMOK Skanderborg, som sportslig ansvarlig over for DASU. (Da DMKB ikke blev optaget i DASU).

Det samme sker i 2022 hvor Fonden Ring Djursland Motorsport og DMKB  står for løbene på Ring Djursland,  i samarbejde med SMOK Skanderborg, som sportslig ansvarlig over for DASU. (Da DMKB ikke blev optaget i DASU).
 ( Se mere om Ring Djursland under fanen Ring Djursland ) 

Djurslands Motor Klub Bilsport:

Det unikke trekløver i danskmotorsport:

  • Ring Djursland, Danmarks mest krævende motorbane.
  • Djurslands Motor Klub Bilsport, klubben bag motorløbene på Ring Djursland.
  • Fonden Ring Djursland Motorsport, fonden står bag større projekter, kontakter, og politik vedr. motorsport, og er økonomisk støtte til motorsporten i klubben.

Med sportslig hilsen

BTR / Djurslands Motor Klub Bilsport.